Neuvěřitelně originální a neskutečně lahodné kremrole. Tento ohromující kolos vám rozproudí sliny už při pohledu. Stane se středem pozornosti na vaší oslavě.
Těsto je jemné a křupavé zároveň. Jsou plněné italským sněhem, který se rozplývá na jazyku.
Já se s vámi dnes podělím o základní recept na italský sníh.
- 200g bílků (cca 6ks) – pokojové teploty
- 150g cukru krupice
- 285g cukru krupice + voda na zalití
Bílky ušlehejte se 150g cukru na pevný sníh. Na sporáku svařte 285g cukru s vodou (vody jen na ponoření cukru) a na teplotu 117°C. Rozvar zbytečně nemíchejte. Stačí jen občas naklánět kastrol ze strany na stranu. Jestliže nemáte teploměr, svařte cukr tzv. na bublinu. K tomu potřebujete drátěné očko. To namočte do rozvaru a foukněte. Jestli se vytvoří bubliny, máte hotovo. Za stálého šlehání nalévejte pomalu vřelý rozvar do sněhu a šlehejte do zchladnutí.
Přejete si taky svůj vysněný dort? Pro více informací mě kontaktujte jedním z odkazů zde.