Dorty Low carb Recepty

LowCarb naked (nahý) dort s lesními plody

Dnes se zaměříme na jeden z nejoblíbenějších dezertů v LowCarb stylu vůbec. Tento dort je plný chutí, které vás uchvátí, aniž byste si museli lámat hlavu nad výší příjmu sacharidů. Má varianta mandlového dortu je doplněna dokonalou kombinací čokoládového krému a smetanového krému s mascarpone a compotée z lesních plodů.

Jeho zdobení smetanovým krémem s lesním ovocem a posypání ořechy dodává dokonalý závěr této pochoutky.

Dnes se s vámi podělím o recept na ovocné compotée.

500g ovoce (přezrálé, mražené)

50ml vody

2 lžíce citronové šťávy

vanilka, skořice

sladidlo dle chuti

4g práškové želatiny + voda k nabobtnání

Očištěné, nakrájené a případně vypeckované ovoce dejte do hrnce, přilijte vodu a na středním stupni přiveďte k varu. Jakmile se směs začne vařit, snižte výkon a při občasném promíchání vařte do změknutí ovoce. Pokud bude potřeba, přilijte vodu, aby se směs nespálila. Přidejte vanilku, skořici, jakékoliv koření budete chtít. A nakonec citronovou šťávu. Pokud máte kyselejší ovoce, přidejte méně šťávy. Přidejte i sladidlo, množství je podle chuti. Vždy je lepší začít s menším množstvím a postupně přidávat, než to přesladit. Já většinou žádné sladidlo nepoužívám. Když je ovoce kyselejší, používám jen kapky FlavDrops bez příchutě.

Připravte želatinu podle návodu na obalu a dejte stranou. Pokud budete chtít v kompotu kousky ovoce, polovinu množství přendejte do misky a zbytek v hrnci rozmixujte ponorným mixérem do hladka. Ovoce přendejte zpět do hrnce s pyré a spojte. Stáhněte z plotny a přidejte želatinu. Promíchejte, dokud se želatina nerozpustí. Přendejte do misky a přikryjte folií tak, aby se dotýkala ovocného kompotu. Nechte vychladnout.

Nejlepší je přendat po vychladnutí do zdobícího sáčku. Případně si uchovat ve skleničce v lednici. Pak po vytažení nechte při pokojové teplotě alespoň dvě hodiny a následně celé rozmíchejte.

Pokud právě plánujete oslavu a toužíte pochutnat si na zdravém dortu, neváhejte a kontaktujte mě. Tímto si nejen vychutnáte lahodnou dobrotu, ale také projevíte lásku k sobě a svému zdraví. Ať už jste na začátku své LowCarb cesty nebo již dlouholetými zastánci tohoto způsobu stravování, tento dort je dokonalým způsobem, jak si udělat radost.

Mohlo by se vám také líbit...