Dnes si připravíme nebesky chutný zákusek. Čokoládové marshmallow jsou dokonalou kombinací sladkosti a nadýchanosti, kterou zaručeně oceníte. Tento recept je snadný na přípravu a vaše rodina a přátelé vás za něj budou jistě milovat.
Cukrový sirup
- 460g cukru krupice
- 310g vody
Želatina
- 100ml horké vody
- 40g želatiny
Na dochucení:
- 100g čokolády (dle chuti)
- vanilka
Na obalení:
- 4 lžíce moučkového cukru
- 4 lžíce škrobu
Cukr nasypeme do hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, ztlumíme na nejnižší stupeň a vaříme na sirup asi 15 minut. Teplota sirupu by měla mít 116°C. Kdo nemá teploměr, nevadí. Cukrový rozvar se musí táhnout – zhoustne.
Zatímco se cukr vaří, připravíme si želatinu. Do misky nalijeme horkou vodu a zasypeme želatinou. Rozmícháme. Do mísy na šlehání přendáme želatinu a zalijeme cukrovým rozvarem (horkým). Směs prošleháme na nižší otáčky, než se směs spojí. Přidáme špetku soli a vanilku a vyšleháme na maximum cca 15 minut. Po deseti minutách přidáme 70g nasekané čokolády a znovu šleháme. Čokoláda se ve směsi rozpustí.
Připravíme si pekáč, který vyložíme pečícím papírem. Moučkový cukr a škrob smícháme a přes sítko posypeme pečící papír. Tak, aby byl celý zakrytý.
Hmotu vylijeme do pekáče a uhladíme stěrkou. Posypeme zbylou čokoládou a celé to zasypeme opět škrobovou směsí. Necháme v lednici ztuhnout alespoň 2 hodiny a poté krájíme na čtverce. Marshmallow v řezech opět obalíme ve škrobové směsi a oklepeme přebytečné množství.
Uchováváme uzavřené v dóze bez přístupu vzduchu 14 dní.
Přejete si svůj vysněný dort? Pro více informací mě kontaktujte jedním z odkazů zde.