Dezerty a zákusky Recepty

Čokoládové marshmallow

Dnes si připravíme nebesky chutný zákusek. Čokoládové marshmallow jsou dokonalou kombinací sladkosti a nadýchanosti, kterou zaručeně oceníte. Tento recept je snadný na přípravu a vaše rodina a přátelé vás za něj budou jistě milovat.

Cukrový sirup

  • 460g cukru krupice
  • 310g vody

Želatina

  • 100ml horké vody
  • 40g želatiny

Na dochucení:

  • 100g čokolády (dle chuti)
  • vanilka

Na obalení:

  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 4 lžíce škrobu

Cukr nasypeme do hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, ztlumíme na nejnižší stupeň a vaříme na sirup asi 15 minut. Teplota sirupu by měla mít 116°C. Kdo nemá teploměr, nevadí. Cukrový rozvar se musí táhnout – zhoustne.

Zatímco se cukr vaří, připravíme si želatinu. Do misky nalijeme horkou vodu a zasypeme želatinou. Rozmícháme. Do mísy na šlehání přendáme želatinu a zalijeme cukrovým rozvarem (horkým). Směs prošleháme na nižší otáčky, než se směs spojí. Přidáme špetku soli a vanilku a vyšleháme na maximum cca 15 minut. Po deseti minutách přidáme 70g nasekané čokolády a znovu šleháme. Čokoláda se ve směsi rozpustí.

Připravíme si pekáč, který vyložíme pečícím papírem. Moučkový cukr a škrob smícháme a přes sítko posypeme pečící papír. Tak, aby byl celý zakrytý.

Hmotu vylijeme do pekáče a uhladíme stěrkou. Posypeme zbylou čokoládou a celé to zasypeme opět škrobovou směsí. Necháme v lednici ztuhnout alespoň 2 hodiny a poté krájíme na čtverce. Marshmallow v řezech opět obalíme ve škrobové směsi a oklepeme přebytečné množství.

Uchováváme uzavřené v dóze bez přístupu vzduchu 14 dní.

Přejete si svůj vysněný dort? Pro více informací mě kontaktujte jedním z odkazů zde.

Mohlo by se vám také líbit...