Dezerty a zákusky Low carb Recepty

Citrónový cheesecake

V dnešní době je zdravý životní styl na vzestupu a stále více lidí se snaží omezit příjem sacharidů ve své stravě. To však neznamená, že se musíte vzdát sladkých pochoutek. Mám pro vás skvělý recept na osvěžující Low Carb citronový cheesecake, který si můžete vychutnat úplně bez výčitek. Tento nádherně krémový cheesecake je bez přebytečného cukru a obsahuje minimální množství sacharidů. Připravit ho je snadné a jeho chuť vás dostane na první ochutnání.

Ingredience:

  • 200 g mandlové mouky
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml šlehačky
  • 100 g erythritolu nebo jiného vhodného sladidla
  • Šťáva a strouhaná kůra z 2 citronů
  • 3 vejce
  • Vanilkový extrakt
  • Špetka soli
  • plátky citronu na ozdobu

Postup:

  1. Nejprve předehřejte troubu na 180 °C a připravte si dortovou formu s vymazaným dnem a okrajem vysokým alespoň 5 cm. Pokud nemáte dortovou formu, můžete použít i menší formy na tartaletky.
  2. V míse smíchejte mandlovou mouku a rozpuštěné máslo, dokud nevznikne těsto. Tuto směs rovnoměrně rozprostřete na dno připravené formy a lehce přitlačte.
  3. V další míse smíchejte mascarpone, šlehačku, erythritol (nebo jiné sladidlo), šťávu a strouhanou kůru z citronů, vanilkový extrakt a špetku soli. Dobře promíchejte, dokud nedostanete hladkou směs.
  4. Poté přidejte vejce a opět promíchejte, tentokrát jen do spojení. Dbejte na to, abyste nešlehali směs příliš dlouho, abyste předešli nadměrnému nafouknutí cheesecakeu.
  5. Nalijte směs na připravené těsto v dortové formě a rovnoměrně ji rozetřete.
  6. Pečte cheesecake ve vyhřáté troubě přibližně 45-50 minut, nebo dokud okraje cheesecakeu nezískají lehkou zlatavou barvu a střed je stále jemně chvějivý.
  7. Po upečení nechte cheesecake vychladnout na pokojovou teplotu, poté ho dejte do lednice a nechte ztuhnout minimálně 8 hodiny nebo nejlépe přes noc.
  8. Před podáváním můžete citronový cheesecake ozdobit nastrouhanou kůrou z citronu, plátky citronu nebo čerstvou šlehačkou.

Tímto jednoduchým postupem můžete připravit svůj vlastní Low Carb citronový cheesecake. Jeho svěží citronová chuť a krémová konzistence vás určitě nadchnou. Nejenže je tento dezert nízkosacharidový, ale také nabízí výživovou hodnotu díky použití mandlové mouky a mascarpone. Můžete si jej dopřát jako sladkou tečku po jídle, zdravou svačinu nebo oslavit zvláštní příležitost. Buďte kreativní a přizpůsobte si tento recept podle svých preferencí. Doufám, že si tento Low Carb citronový cheesecake užijete a přidáte ho do svého repertoáru zdravých a chutných dezertů!

Mohlo by se vám také líbit...