Dorty

Jahodový smetanový dort

Tento dort jsem dělal mé kamarádce k třicátým narozeninám. Byla to příležitost, kterou jsem chtěl oslavit nejen výborným dortem, ale také láskou k pečení.

Na začátku jsem se pustil do přípravy měkkého a vláčného jahodového korpusu. Použil jsem čerstvé jahody, které jsem rozmixoval na hladkou kaši a přidal do těsta. To dodalo dortu intenzivní jahodovou chuť a svěžest, kterou má moje kamarádka velmi ráda.

Poté přišel na řadu smetanový krém. V míse jsem vyšlehal smetanu, mascarpone, cukr a vanilkový extrakt, dokud se směs nespojila a neztuhla. Je potřeba hlídat, aby se směs nepřešlehala. Šlehám vždy vše dohromady, neosvědčilo se mi nejdřív vyšlehat smetanu a pak postupně zašlehat mascarpone.

Když byly všechny složky dortu připravené, začal jsem se věnovat jeho sestavování. Než jsem dal smetanový krém, pokapal jsem korpus jahodovým sirupem. Každý plát potřený krémem jsem ještě proložil plátky jahod.

Nakonec jsem dort ozdobil čerstvými jahodami na vrcholu, které mu dodaly výraznou a lákavou vizuální atraktivitu, a čokoládovými stékanci. Pohled na něj byl ohromující a byl jsem tenkrát pyšný na své dílo.

Když nastal čas oslavy, přinesl jsem dort na stůl a překvapení v očích mé kamarádky bylo nepopsatelné. Její úsměv a radost byly nejlepší odměnou za mou práci. Dort se stal středem pozornosti a byl dokonalým zakončením večera plného zábavy.

Doufám, že vás tento příběh inspiroval alespoň na malý okamžik vstoupit do světa dortů plných chutí a emocí. Při tvorbě dortů je nejdůležitější předat v nich kus sebe a svou lásku k pečení.

V případě, že máte zájem o tento nebo jiný dort, neváhejte mě kontaktovat.

Mohlo by se vám také líbit...