Dorty

Čokoládový dort s ovocem

V dnešním příspěvku se podělím o jedinečný zážitek – extra čokoládový dort s hromadou ovoce. Tento neuvěřitelně lahodný kousek je skutečným pohárem radosti s dokonalým spojením kvalitní hořké čokolády a osvěžujícího ovoce.

Na fotografii zde vidíte dort ve své plné kráse. Jeho vzhled ovšem není tak ohromující. Jednalo se o jeden z prvních dortů, které jsem kdy pekl. Největší boj byl s čoko obmazem, aby byly hrany ostré. No, nepovedlo se. Do toho borůvky narušili ostrost alespoň vrchní linie… Teď už vím, jak na to, ale bylo k tomu potřeba vytvořit nespočet dortů. Na vrchu dortu je pak hromada čerstvého ovoce, která dodává tomuto dortu nádherné barevné a chuťové kontrasty. Doplněné mini pusinkami, lístky máty a květy.

Ovoce, které jsem zvolil pro tento dort, jsou jahody, maliny, borůvky, granátové jablko, hroznové víno, fíky a kiwi. Tyto plody jsou nejen krásné na pohled, ale také skvěle doplňují bohatou čokoládovou chuť dortu. Je to okamžik, kdy se chuť čokolády setkává s osvěžujícími ovocnými tóny a vytváří tak jedinečný zážitek pro chuťové buňky.

Brzy zde přidám i recept s detailním postupem, jak takovou čokoládovou ganache vytvořit. Není to žádná věda. Potřebujete na to jen smetanu a kvalitní čokoládu. Je jedno, jestli bude hořká, mléčná nebo bílá, vždy bude chutnat výtečně.

Přijďte se podívat znovu, abyste objevili další skvělé recepty a inspirace v oblasti pečení dortů a zákusků.

Mohlo by se vám také líbit...