Dezerty a zákusky Low carb Recepty

LowCarb nepečený čokoládový dezert

Pokud milujete čokoládu, tak tohle musíte vyzkoušet! Tento dezert je plný čokolády a zároveň bez přidaných sacharidů. Je skvělou alternativou pro všechny, kteří chtějí udržovat zdravější životní styl, aniž by se museli vzdát sladkého. Bez zbytečných sacharidů navíc si můžete vychutnat skvělou chuť čokolády a zároveň se těšit z jednoduchého postupu.

Základem je kvalitní ořechy a kvalitní vysokoprocentní čokoláda. Příprava je navíc velmi jednoduchá a bude vám k tomu stačit opravdu pár surovin. Jediná náročná část je čekání, než to celé ztuhne. Ale to čekání za to stojí. Tak se pojďme společně podívat, jak na to.

Recept

Korpus

  • 130g ořechové mouky (může být i mix ořechů)
  • 35g másla
  • 10 g kakaa

Náplň

  • 170g hořké vysokoprocentní čokolády (min. 75%)
  • 220g smetany ke šlehání
  • 120g smetany na vaření

Na korpus si rozemelte ořechy, přidejte kakao a máslo a vypracujte těsto. Těsto napěchujte do formy (cca 20cm) vystlané pečícím papírem (pro snadnější manipulaci).

Na náplň si v hrnci smíchejte obě smetany a zahřejte pod bod varu (nesmí se vařit). Stáhněte z plotny a přidejte čokoládu nalámanou na drobné kousky. Nechte chvíli povolit a vymíchejte do hladka. Dejte si opravdu záležet, ať ve směsi nezůstanou žádné kousky čokolády. To přeci nechceme 🙂 Konzistencí by to mělo připomínat teplý puding.

Čokoládovou směs nechte na lince za občasného míchání vychladnout a poté přelijte na ořechový korpus. Uložte do lednice alespoň na 10 hodin. Před servírováním opatrně objeďte nahřátým nožem kolem formy a odepněte bočnici.

Vršek můžete poprášit kakaem, strouhaným kokosem, odrcenými ořechy, atd. Fantazii se meze nekladou. Jen pozor, ať to splňuje podmínky LowCarb stravování.

I když se vám možná budou zdát porce malé, díky vysokému obsahu čokolády jsou hodně syté. Takže stačí malý kousek. Ale u toho to neskončí 🙂

Mohlo by se vám také líbit...